В Україні створять спецфонд для проєктів енергоефективності - Президент підписав закон

В Україні створять спецфонд для проєктів енергоефективності - Президент підписав закон

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який дозволить в Україні створити Державний фонд декарбонізації та енергоефективної трансформації.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт парламенту.

Передбачається, що фонд буде наповнюватись за рахунок коштів, отриманих зі зборів з екологічного податку, який справлятиметься за викиди в атмосферу двоокису вуглецю стаціонарними джерелами забруднення.

Його діяльність буде спрямована на заходи та державні цільові програми енергоефективності, здешевлення зобов'язань за кредитними та лізинговими договорами, які укладені для реалізації енергоефективних заходів, впровадження енергосервісу.

Ще один напрям – виконання боргових зобов'язань за запозиченнями, отриманими державою на реалізацію таких програм, а також збільшення використання відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива і скорочення викидів вуглецю.

Читайте також: Уряд схвалив Енергетичну стратегію до 2050 року

Фонд запрацює з 1 січня 2024 року. Наразі Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури працює над розробкою порядку його функціонування.

Як повідомлялось, у березні Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який створює умови для розвитку в Україні високоефективної когенерації відповідно до положень Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-