Україна оновила партнерство з ініціативою Seeds for Ukraine

Україна оновила партнерство з ініціативою Seeds for Ukraine

Укрінформ
Україна оновила партнерство з ініціативою Seeds for Ukraine, у межах якої іноземні підприємці, громади, фермери й агрокомпанії надсилають для українських домогосподарств посівні набори.

Про це повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, передає Укрінформ.

Як наголосили у відомстві, цієї весни українські громади в сільській місцевості постали перед складними викликами: заміновані території угідь, пошкоджена фермерська техніка, відсутність посівного матеріалу тощо.

Читайте також: Понад 40 тисяч українських домогосподарств отримають насіння овочів через USAID

Зазначається, що цьогоріч ініціатива Seeds for Ukraine зосередиться на допомозі людям на визволених територіях та в центрах для внутрішньо переміщених осіб.

Так, загалом планується підтримати 100 тисяч сімей і громад в областях, які найбільше постраждали від повномасштабної війни.

Також передбачене встановлення сотні теплиць у Харківській і Херсонській областях, де проблема замінованих територій постала особливо гостро.

Читайте також: На Волині стартував проєкт, який допоможе посилити місцеву продовольчу безпеку - U-LEAD

У міністерстві нагадали, що минулого року проєкт допоміг понад 10 тисячам домогосподарств отримати посівний матеріал і виростити урожай.

Як повідомляв Укрінформ, через російську агресію понад 2,6 млн сільськогосподарських земель України потребують розмінування.

Фото: Seeds for Ukraine

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-