На Волині стартував проєкт, який допоможе посилити місцеву продовольчу безпеку - U-LEAD

На Волині стартував проєкт, який допоможе посилити місцеву продовольчу безпеку - U-LEAD

Фото
Укрінформ
На Волині за фінансової підтримки Програми «U-LEAD з Європою» розпочинають втілювати у життя проєкт «Підвищення рівня компетентності жителів Устилузької міської територіальної громади в галузі молочного тваринництва задля забезпечення належного рівня продовольчої безпеки», спрямований на допомогу селянам, які мають або планують утримувати велику рогату худобу та займатися виробництвом молока.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт U-LEAD, ГО «Центр громадської освіти» та Устилузька міська громада вже підписали меморандум, який дав старт відповідному співробітництву.

“Ми хочемо облаштувати якісні пасовища, навчити селян сучасних технологій утримання корів та як отримувати добротне молоко. Для цього поєднаємо практичну частину (закуповуємо травосуміші, аналізатори якості молока), з теоретичною: навчання для всіх охочих утримувати корів та мати з цього прибуток, популяризація фермерства та молочних кооперативів і створення навчальних матеріалів, за якими потім будуть вчитися інші” – сказала керівниця проєкту Ольга Іванків.

За її словами, спочатку буде проведено облаштування двох громадських пасовищ площею до 30 га в межах Зорянського старостинського округу громади та підготовка їх до посіву суміші багаторічних трав. Ще одним результатом стане розробка локального нормативного акту - положення про створення та управління громадськими пасовищами в межах громади.

Як зауважив керівник регіонального офісу U-LEAD у Волинській області Анатолій Пархом'юк, проєкт реалізовується в тісній співпраці з Устилузькою громадою.

“В останні роки поголів’я худоби щороку зменшувалося, люди в селах залишалися без належної підтримки, а іноді й без засобів для існування. Цей проєкт допоможе не тільки зберегти і примножити поголів’я худоби, але, головне, навчить, як на цьому заробляти. Ми хочемо повернутися до виховання господаря та до його зацікавленості утримувати худобу й мати з цього зиск”, - наголосив він.

Узяти участь у проєкті вже погодилися понад 60 жителів громади, охочих займатися виробництвом молока та вирощуванням великої рогатої худоби.

Проміжні результати презентують уже у серпні цього року на обласному форумі «Роль громади у забезпеченні продовольчої безпеки», у якому візьмуть участь представники всіх 54 громад Волині.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян та розширює можливості громад.

Фото: U-LEAD

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-