«Гарантований покупець»: без підняття тарифів на електроенергію не зможемо підготуватися до зими

«Гарантований покупець»: без підняття тарифів на електроенергію не зможемо підготуватися до зими

Укрінформ
Підняття тарифів на електроенергію є необхідним кроком у контексті підготовки до наступного опалювального сезону.

Про це директор ДП "Гарантований покупець" Артем Некрасов в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

"Без хоча б часткового підняття пільгового тарифу на електроенергію ми просто не зможемо підготуватися до наступної зими. А наступна зима може бути ще важчою, ніж попередня", - вважає Некрасов.

За його словами, рівень заборгованості за покладеним спеціальним обов'язком для населення станом на квітень перевищує 30 млрд грн, і без стабілізації ситуації вона зростатиме щомісяця.

Водночас головною причиною необхідності підняття тарифу, за словами керівника підприємства, є російська агресія.

Читайте також: Україні потрібно понад $1 мільярд на відновлення енергосистеми – Герус

"До 24 лютого 2022 року жодних серйозних передумов для підняття пільгового тарифу на електроенергію для населення не було. Не було б військового вторгнення рашистів в Україну - не було б і такої критичної потреби піднімати пільговий тариф для населення. До початку повномасштабного вторгнення система була значно збалансованіша", - наголосив керівник ДП.

За його словами, внаслідок російських атак в Україні потребують відновлення підприємства генерації, лінії електропередачі та підстанції.

"Ми чітко розуміємо, що нам треба їх відновити не просто до зими, а до початку опалювального сезону. Відновити і захистити перед можливими наступними атаками. І починати робити це потрібно якомога швидше. Звідси і потреба у таких вимушених кроках", - пояснив Некрасов.

Читайте також: Пільгову ціну на електроенергію для населення продовжили ще на місяць

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів розглядає можливість перегляду тарифів на електроенергію для населення.

Водночас на останньому засіданні Кабміну внесено зміни до постанови КМУ № 483 "Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії", якими продовжено дію фіксованої ціни на електроенергію для побутових споживачів до 31 травня 2023 року.

Ціна на електроенергію для населення до кінця травня становитиме в 1,44 грн/кВт-год. та 1,68 грн/кВт-год. залежно від споживання (до 250 кВт-год. та понад 250 кВт-год. відповідно).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-