Повернення виплат військовим: Марченко застерігає від ухвалення популістських рішень

Повернення виплат військовим: Марченко застерігає від ухвалення популістських рішень

Укрінформ
Уряд має контролювати будь-які зміни до бюджету та розуміти їхні наслідки, нині ризик ухвалення популістських рішень є надзвичайно високим.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю агентству Інтерфакс-Україна повідомив міністр фінансів України Сергій Марченко.

"Так зване повернення виплат - це не про інтереси армії, це кроки, які роблять нас більш вразливими. По суті, це відновлення дії 52-ї статті Бюджетного кодексу, яка передбачає певні порядок і процедури внесення змін до бюджету. Під час війни ми не застосовуємо зараз цю статтю, вона призупинена. Але маємо її відновити, тому що ситуація з бюджетом повинна бути під контролем, щоб не створити ризиків невиконання бюджету і, відповідно, ризиків для програми (з МВФ - ред.)", - сказав Марченко.

На його переконання, дуже важливо, аби уряд контролював будь-які зміни до бюджету. Звичайно, при збереженні права депутатів їх ініціювати. Але саме уряд, Мінфін "мають розуміти наслідки будь-яких рішень, мають їх правильно оцінювати і далі рухати".

Читайте також: Виплати військовим: у Генштабі закликають припинити займатися популізмом

Очільник Мінфіну назвав надзвичайно високим ризик ухвалення популістських рішень, "які є абсолютно не прорахованими".

Як повідомляв Укрінформ, на початку квітня Верховна Рада підтримала повернення додаткової винагороди у розмірі 30 тис. гривень для військовослужбовців, поліцейських та працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій "незалежно від покладених на таких осіб завдань чи районів проходження служби".

При цьому передбачається, що надбавки захисниками повертаються шляхом обмеження грошового забезпечення працівників, службових і посадових осіб бюджетних установ до 10 мінімальних зарплат, встановлених на 1 січня 2023 року.

Порядок виплат премій військовим змінився з 1 лютого 2023 року. Тепер виплати безпосередньо залежать від районів перебування воїнів, складності та специфіки виконання ними бойових чи спеціальних завдань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-