Виробництво електроенергії повністю забезпечує потребу споживачів - Укренерго

Виробництво електроенергії повністю забезпечує потребу споживачів - Укренерго

Укрінформ
Енергосистема України працює стабільно, електроенергії достатньо для споживання попри вихід у ремонт кількох енергоблоків.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК "Укренерго" у Фейсбуці.

"Станом на сьогодні, 26 квітня, виробництва електроенергії достатньо для покриття споживання. Все ще триває водопілля. Гідроелектростанції продовжують працювати не тільки для покриття піків споживання зранку та ввечері, але й упродовж всієї доби", - йдеться у повідомленні.

Електростанції почали щорічну ремонтну кампанію, яка є обов’язковою для підготовки до зимового періоду. Вихід у ремонт кількох енергоблоків компенсується активною роботою гідроелектростанцій та відновлюваних джерел енергії, зауважили в Укренерго.

Читайте також: Україна планує експортувати до Європи більше електроенергії, ніж торік - Галущенко

Як повідомлялося, ремонтні бригади Укренерго працюють на всіх об’єктах високовольтної мережі, які зазнали російських атак. У пріоритеті – відновлення надійності живлення. Зокрема, проведені аварійно-відновлювальні роботи та частково повернуто в роботу обладнання на одній з підстанцій на сході країни, яка понад 5 разів була атакована ракетами та дронами росіян.

Читайте також: Шмигаль обговорив із президенткою ЄБРР проєкти відновлення та розвитку України

Енергосистема зазнала безпрецедентних пошкоджень. Для відновлення рівня надійності, який був до масованих обстрілів, все ще необхідно багато ресурсу та часу, акцентують в енергокомпанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-