Норвезька Scatec зацікавлена у зміцненні енергетичної стійкості України

Норвезька Scatec зацікавлена у зміцненні енергетичної стійкості України

Укрінформ
Норвезька компанія «зеленої» енергетики Scatec планує допомогти Україні із забезпеченням енергетичної стійкості.

Про це йшлося під час зустрічі заступника міністра енергетики Ярослава Демченкова з керівництвом норвезької компанії Scatec, повідомляє Укрінформ із посиланням на Міненерго.

«Відбудова України після нашої перемоги супроводжуватиметься впровадженням нових «зелених» технологій в енергосистемі. Цього очікують наші партнери, і ми бачимо значну зацікавленість від міжнародних компаній до цього процесу. Усі розуміють, що енергетичний перехід України потребуватиме не лише відповідних ринкових умов, а й технологій, фінансів та потужностей вироблення та вчасного постачання обладнання», - сказав Демченков.

Зазначається, що представники компанії Scatec під час зустрічі розповіли про можливості мобільної технології сонячних станцій з батареями, які могли б бути корисними для українських промислових споживачів.

Крім того, компанія сподівається на ефективну роботу, щоб допомогти Україні з енергетичною стійкістю.

Демченков запросив норвезьку компанію до співпраці в реформуванні енергетичного законодавства України, враховуючи досвід підготовки, запуску та реалізації в Україні реального проєкту.

«Коли ми говоримо про відновлення енергосектору, насамперед думаємо про прихід до нашої країни потужних інвесторів та підготовку проєктів з розвитку сталої генерації, сучасних мереж та розширення енергетичних коридорів», - додав заступник міністра.

Читайте також: Литовська Ignitis Group спрямувала 12 мільйонів євро на підтримку енергосектору України

Як повідомлялося, Scatec володіє та експлуатує 336 МВт сонячних електростанцій по всій Україні. Глобально Scatec має портфель із сонячних, вітрових і гідроелектростанцій потужністю 4,6 ГВт, які діють чи перебувають на стадії розроблення.

Фото: Міненерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-