СБУ арештувала активи Новинського ще на 144 мільйони

СБУ арештувала активи Новинського ще на 144 мільйони

Укрінформ
Суд за матеріалами Служби безпеки України наклав арешт на 18 млн кубометрів газу, який компанії проросійського олігарха, колишнього народного депутата Вадима Новинського зберігали у сховищах акціонерного товариства "Укртрансгаз".

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ

За даними слідства, згадані компанії намагалися відчужити газ на користь третіх осіб для уникнення санкцій Ради національної безпеки і оборони України. Загальна вартість арештованих обсягів блакитного палива становить понад 144 млн гривень.

Так, слідством встановлено, що з метою уникнення санкцій РНБО Новинський перереєстрував власні газовидобувні підприємства на декількох афілійованих осіб, які безпосередньо пов’язані з російською федерацією.

Для реалізації оборудки олігарх залучив підконтрольних приватних нотаріусів і державних реєстраторів. Злочинна схема була викрита й заблокована.

Читайте також: Журналісти помітили Новинського у Цюриху - провів службу в російській церкві

У межах провадження за ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня був накладений арешт на майно Новинського загальною вартістю понад 3,5 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-