У Раді зареєстрували законопроєкт про розвиток «зеленої» генерації

У Раді зареєстрували законопроєкт про розвиток «зеленої» генерації

Укрінформ
У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №9213, який спрямований на посилення енергетичної незалежності України завдяки розвитку децентралізованої генерації електричної енергії з відновлюваних джерел (ВДЕ).

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт парламенту.

Проєктом Закону про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення енергетичної безпеки та зеленої трансформації енергетичної системи України запроваджується механізм підтвердження походження електроенергії, а також надається можливість для побутових та непобутових споживачів встановлювати генеруючі установки для власного споживання електроенергії з можливістю продавати її залишки.

Крім цього, законопроєкт передбачає зміни, що повинні запустити проведення аукціонів з розподілу квот підтримки для виробників електроенергії з відновлюваних джерел енергії.

Читайте також: Українські громади зацікавлені в будівництві сонячних електростанційексперт

На переконання авторів законодавчої ініціативи, прийняття проєкту сприятиме розвитку відновлюваної електроенергетики на конкурентних засадах та створить передумови для більш глибокої інтеграції «зеленої» генерації в енергосистему та ринок електроенергії.

Як повідомлялось, Міністерство енергетики розробило концепцію Державної цільової програми підтримки розподіленої генерації з відновлювальних джерел енергії (ВДЕ).

Метою програми є будівництво об’єктів малої відновлювальної енергетики – сонячних та вітрових електростанцій разом з установками зберігання (УЗЕ) для забезпечення покриття власного споживання електроенергії об’єктами критичної інфраструктури та домогосподарствами та продажу «надлишку» на ринку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-