Нафтогаз планує відмовитись від імпорту газу під час наступного опалювального сезону

Нафтогаз планує відмовитись від імпорту газу під час наступного опалювального сезону

Укрінформ
Команда НАК «Нафтогаз України» докладає всіх зусиль, аби вже під час наступного опалювального сезону вперше в історії незалежної України відмовитися від імпорту газу.

На цьому наголосив очільник Групи Нафтогаз Олексій Чернишов на зустрічі з директором Секретаріату Енергетичного Співтовариства Артуром Лорковським, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу компанії.

«Однією з наших пріоритетних задач є відновлення реальної роботи ринку газу в Україні. Ми активно працюємо на тим, щоб збільшувався власний видобуток, як силами Групи Нафтогаз, так і силами приватних видобувників, для яких мають бути створені відповідні умови. Україна готується до різних сценаріїв проходження наступного опалювального сезону. Водночас команда Нафтогазу докладає всіх зусиль, аби цього року вперше в історії незалежної України відмовитися від імпорту газу», - зазначив очільник Нафтогазу.

Також Чернишов нагадав, що підземні сховища газу України є найбільшими у Європі, їхній ресурс може стати опорою для енергетичної безпеки ЄС.

Читайте також: Нафтогаз цьогоріч суттєво збільшить інвестиції у видобуток газу – Чернишов

«Ми також були б надзвичайно вдячні, якби Секретаріат застосував свої механізми для сприяння використанню українських підземних сховищ газу учасниками ринку. Зокрема, через підвищення обізнаності майбутніх постачальників газу в рамках Платформи закупівель газу», - додав він.

Як повідомлялось, НАК «Нафтогаз України» у 2023 році планує збільшити видобуток газу на 1 млрд кубометрів та розробити 12 нових свердловин на заході країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-