Прибутки Газпрому за рік впали більш як утричі

Прибутки Газпрому за рік впали більш як утричі

Укрінформ
За підсумками 2022 року чистий прибуток російського монополіста "Газпром" становив 747,246 млрд рублів, що в 3,6 раза менше порівняно з 2021 роком (2,684 трлн рублів).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє "Комерсант", який розглянув звітність компанії.

У свою чергу, виторг Газпрому в 2022 році досяг 7,979 трлн рублів, що приблизно на 25% більше за аналогічний показник 2021 року. Тоді виторг становив 6,39 трлн рублів.

За даними «Комерсанта», 2022 року видобуток газу в росії скоротився на 11,8% — до 672 млрд кубометрів. Це сталося на тлі скорочення постачання в Європу до історичних мінімумів.

Читайте також: Через санкції росія дедалі менше заробляє на вуглеводнях

Як повідомлялось, на початку вересня 2022 року Газпром повністю зупинив постачання газу до Європи трубопроводом «Північний потік - 1», пояснивши свої дії технічними неполадками. Крім того, влада рф раніше припинила постачання до деяких європейських країн, які відмовилися платити за газ у рублях на тлі російського вторгнення в Україну.

Наприкінці того ж місяця на ділянці систем газопроводів «Північний потік» у Балтійському морі сталися вибухи. В результаті було пошкоджено три з чотирьох ниток газопроводів.

Читайте також: Українська IT-армія зламала архів російського Газпрому

Газпром продовжує постачати газ до Європи транзитною гілкою через Україну, а також «Турецьким потоком».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-