НАБУ встановило підозрюваних у мільйонних збитках на закупівлі зерна

НАБУ встановило підозрюваних у мільйонних збитках на закупівлі зерна

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро викрило колишніх посадовців ДП «Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу» у заподіянні державі збитків на суму понад 9 мільйонів гривень під час закупівель зерна.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАБУ.

Зокрема, підозрюваними є екскерівник Центру сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу та колишній начальник полтавської філії держпідприємства. Також підозри оголошені бенефіціару й директору двох приватних компаній.

Читайте також: БЕБ арештувало майже 500 автівок та мікроавтобусів дистриб’ютора тютюнових виробів

Дії фігурантів кваліфіковані за ч. 2 ст. 28 (кримінальне правопорушення визнається вчиненим за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Бенефіціару та керівнику приватної компанії додатково інкриміноване пособництво за ч. 5 ст. 27 Кримінального кодексу.

Слідством встановлено, що на початку 2020 року посадовці уклали договори на постачання приватним компаніям зерна майбутнього врожаю. Згодом підозрювані умисно внесли зміни до цих договорів – скасували пункт про вимогу враховувати ринкові ціни на момент поставки.

Читайте також: СБУ блокувала доступ російських спецслужб до проєктної документації українських АЕС

Унаслідок дій фігурантів зерно було продане за майже вдвічі меншою ціною, ніж ринкова, а держпідприємство зазнало збитків на суму 9,1 млн гривень.

Як повідомляв Укрінформ, суд розгляне справу, порушену стосовно генерального директора Павлоградського хімічного заводу та його спільників за підозрою у заподіянні державі збитків на понад 43 мільйони гривень.

Фото: НАБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-