В енергосистемі зросла доступна потужність, що зменшує ризики виникнення дефіциту – Укренерго

В енергосистемі зросла доступна потужність, що зменшує ризики виникнення дефіциту – Укренерго

Укрінформ
В українській енергосистемі зросла доступна потужність, що підвищує її операційну безпеку та зменшує ризики виникнення дефіциту. Споживання покривається українською генерацією та незначним імпортом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК «Укренерго» у Телеграмі.

«Дефіцит потужності в енергосистемі відсутній вже 19 день поспіль і наразі не прогнозується. Зросла доступна потужність в енергосистемі, що підвищує її операційну безпеку та зменшує ризики виникнення дефіциту. Споживання відповідає рівню робочого дня і стабільне протягом тижня», - йдеться в повідомленні.

В Укренерго зазначили, що зараз працюють всі види електростанцій, а також гідроелектростанції, які через водопілля мають відповідний ресурс. Сезонно продовжує зростати генерація з відновлюваних джерел енергії. Триває незначний імпорт електроенергії.

Читайте також: Усі атомні енергоблоки працюють на максимальній потужності – Енергоатом

«Енергетики продовжують ремонтні роботи на всіх об’єктах енергосистеми, які раніше зазнали пошкоджень від атак росіян, для збільшення доступної потужності в енергосистемі та підвищення надійності передачі електроенергії та живлення окремих регіонів», - додали в компанії.

Як повідомлялось, за 4,5 місяці 255 ракет та дронів влучили по енергетичній інфраструктурі. З них 214 – по об’єктах високовольтної мережі НЕК «Укренерго».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-