До програми Grain from Ukraine долучилися вже 43 країни

До програми Grain from Ukraine долучилися вже 43 країни

Укрінформ
До гуманітарної програми Grain from Ukraine, яку ініціював Президент України Володимир Зеленський, вже долучилося 43 країни.

Про це сказала посол Міністерства закордонних справ України з особливих доручень, координаторка Ради експортерів та інвесторів Ольга Трофімцева під час пресконференції у Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"На сьогодні вже 43 країни беруть участь у програмі Grain from Ukraine. Завдяки внескам наших партнерів ми змогли закуповувати в першу чергу продовольчу пшеницю у наших фермерів і відправляти в ті країни, які найбільш потребують цих зернових", - розповіла вона.

Трофімцева зазначила, що у межах програми Україна постачає продовольство в країни, які перебувають на межі голоду.

Як повідомлялося, програму Grain from Ukraine ініціював Президент Володимир Зеленський. Вона передбачає закупівлю українського зерна країнами-партнерами та передачу його державам, які потерпають через гуманітарну кризу. Програма реалізується в партнерстві з World Food Program під егідою Організації Об'єднаних Націй.

Читайте також: Іспанія виділить €4,4 мільйона на ініціативу Grain from Ukraine

Сумарно країни-партнери надали майже 200 мільйонів доларів на її фінансування. У межах програми 110 тис. тонн української пшениці вже отримали одні з найбільш соціально вразливих країн Африки – Ефіопія та Сомалі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-