Свириденко: Україна хоче прискорити правові процедури для використання заморожених активів рф

Свириденко: Україна хоче прискорити правові процедури для використання заморожених активів рф

Укрінформ
Правове рішення для використання російських активів, що були заморожені в країнах ЄС, для відновлення та відбудови України, може забрати тривалий час, але Україна розраховує, що такі рішення на законодавчому рівні можуть бути знайдені швидко.

Про це в четвер у Брюсселі після участі в засіданні Комітету постійних представників ЄС (COREPER II) повідомила віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки України Юлія Свириденко, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Ми розуміємо, що відновлення та відбудова України потребуватимуть величезних фінансів. Одним із джерел цього фінансування, одним із очевидних і практичних джерел, є ці заморожені активи. Саме тому ми маємо знайти шлях, як прискорити ці (правові) процедури з нашими партнерами, щоб розробити правовий механізм. Більшість (європейських – ред.) країн потребують внесення певних змін у власне законодавство, тож ми розуміємо, що це забере певний час», - сказала представниця уряду.

Вона нагадала, що, за оцінкою Світового банку на червень минулого року, шкода, що була заподіяна Україні російськими загарбниками, оцінювалася в 350 мільярдів доларів. Станом на сьогодні, цей цифровий показник може бути вдвічі вищим.

Читайте також: Україна розраховує повернути понад 4,6 мільйона своїх громадян для участі у відбудові - Свириденко

«Тож це величезний обсяг грошей, які мають бути передані Україні для відновлення. Саме тому є настільки важливим використати ці (російські) гроші та перевести їх до фонду, який може покривати всю шкоду, яку було заподіяно Україні, її громадянам, для відновлення житлових будинків та зруйнованої критичної інфраструктури», - додала Свириденко.

Як повідомлялося, наразі у країнах світу заморожені російські активи на суму 340-350 мільярдів доларів, включаючи активи російського центробанку та російських олігархів, що підтримують режим путіна та його злочинну агресію проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-