Кабмін заарештував 75% акцій «Мелітопольгаз» - Федоров

Кабмін заарештував 75% акцій «Мелітопольгаз» - Федоров

Укрінформ
Кабінет Міністрів України заарештував 75% акцій ПрАТ «Мелітопольгаз», керівництво якого одним із перших у місті пішло на співпрацю з окупантами.

Про це в Телеграмі повідомляє міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Укрінформ.

"Рішенням Кабміну заарештовані 75% акцій ПрАТ «Мелітопольгаз», керівництво якого одним із перших у місті пішло на співпрацю з ворогом, передані держпідприємству "Чорноморнафтогаз", - йдеться у дописі.

За словами Федорова, саме голова правління Мелітопольгазу Олег Квач пішов на співпрацю з агресором з перших днів захоплення влади.

"За словами мелітопольців, був одним із причетних до зняття головного прапора міста; змушував колектив писати заяви на звільнення та переходити працювати на окупаційну владу, обіцяючи «золоті гори»; надіслав лист до ЗОВА, поставивши перед фактом українську владу, що перереєстровує підприємство у російському банку", - додав Федоров.

Читайте також: Гауляйтеру Мелітополя призначили двох заступників-«наглядачів» з рф

Міський голова також пояснив, що управлінське рішення уряду України стосовно передачі заарештованих акцій дозволяє вже зараз почати формування менеджменту та технічного персоналу Мелітопольгазу, який не був причетним до будь-яких форм колаборації.

Раніше повідомлялося, що Мелітополь перебуває в тимчасовій окупації з кінця лютого минулого року. Окупанти визначили місто як логістичний центр окупованого півдня країни.

Наразі в місті залишається 50 000 - 60 000 людей, це близько 30% від довоєнної кількості населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-