Україна створить резервний запас нафти та нафтопродуктів – Шмигаль

Україна створить резервний запас нафти та нафтопродуктів – Шмигаль

Укрінформ
Кабінет Міністрів України схвалив законопроєкт, який передбачає створення резервних запасів нафти та нафтопродуктів на випадок кризової ситуації.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 14 лютого.

«Сьогодні на порядку денному маємо важливий документ зі сфери національної безпеки - законопроєкт про мінімальні запаси нафти та нафтопродуктів. Буде створена диверсифікована система зберігання. У разі настання кризової ситуації в нас у резервах будуть запаси, які в об’ємах складатимуть щонайменше 61 день внутрішнього споживання. Це дозволить бізнесу, громадянам та всій країні спокійно пройти будь-які виклики в паливній сфері», –  сказав прем’єр.

За його словами, законопроєкт передбачає чітку взаємодію між державою та бізнесом, а також визначає питання зберігання, безпеки, моніторингу та репортингу.

«Створення мінімальних запасів нафти та нафтопродуктів - це питання національної безпеки, яке актуальне зараз, але залишиться так само важливим і після нашої перемоги та завершення війни», - додав Шмигаль.

Читайте також: Ізраїль вперше розпочав експорт нафти

Як повідомлялося, угода про асоціацію з ЄС передбачає для України зобов'язання, згідно з директивою 2009/119/ЄС, сформувати до 2023 року і підтримувати мінімальний запас нафти і нафтопродуктів на випадок надзвичайних ситуацій. Резерв, який Україна повинна забезпечити, еквівалентний 90 добам чистого імпорту або 61 добі середньодобового споживання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-