В енергосистемі України зберігається значний дефіцит потужності

В енергосистемі України зберігається значний дефіцит потужності

Укрінформ
Станом на ранок 1 лютого в енергосистемі зберігається значний дефіцит потужності, але перевищення лімітів поки фіксується.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК «Укренерго» у Фейсбуці.

«Споживання електроенергії на рівні вівторка. Зберігається значний дефіцит потужності. Наразі перевищення лімітів не фіксується. Водночас упродовж доби у разі недотримання лімітів будуть застосуватись аварійні відключення», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що внаслідок російських атак пошкоджені електростанції (генеруючі потужності) та високовольтні мережі системи передачі. Пошкодження складні та масштабні. Енергосистема все ще відновлюється від завданих ударів. Крім того, декілька блоків теплових електростанцій з технологічних причин знаходяться у ремонті.  В результаті виробництво електроенергії на працюючих електростанціях не може повністю покрити споживання.

Читайте також: Енергетична криза не вплине на продовольчу безпеку України - експерт

В Укренерго підкреслили, що до всіх обленерго доведені дещо збільшені ліміти споживання, які діють упродовж доби. Кожний обленерго у своєму регіоні складає графіки планових погодинних відключень, які мають забезпечувати споживання області на рівні доведеного ліміту.

«Триває відновлення об’єктів енергетичної інфраструктури, пошкоджених під час останньої масованої атаки 26 січня», – додали в компанії.

Читайте також: ДТЕК у січні імпортував 60 мільйонів кВт-годин електроенергії

Як повідомлялося, енергосистема України вже пережила 13 ракетних атак ворога та 15 хвиль атак БПЛА по енергооб’єктах. Крім цього, понад 10 ГВт основних встановлених потужностей наразі недоступні українській енергосистемі і знаходяться під контролем ворога. Це найбільша в Україні та Європі Запорізька АЕС, а також Запорізька ТЕС, Луганська ТЕС, Вуглегірська ТЕС, Каховська ГЕС. Крім цього, на тимчасово окупованих територіях півдня також знаходиться і більшість вітрових та сонячних електростанцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-