Мінекономіки готується скасувати цього року майже половину ліцензій і дозволів

Мінекономіки готується скасувати цього року майже половину ліцензій і дозволів

Укрінформ
В Україні цього року можуть скасувати 47% ліцензій та дозволів, що регулюють господарську діяльність.

Про це повідомила перший віцепрем’єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Ми продовжимо скасовувати архаїчні і застарілі ліцензії, дозволи та інші інструменти регулювання, а також цифровізувати та спрощувати ті інструменти, які справді потрібні для публічних політик. Для прикладу, Міністерство економіки готове цього року скасувати 47% ліцензій і дозволів», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Мінекономіки запрошує американський бізнес долучитись до відбудови

Як зазначила Свириденко, відповідні домовленості були досягнуті під час першого засідання міжвідомчої робочої групи з питань прискореного перегляду інструментів державного регулювання господарської діяльності.

Зокрема, пропонується скасувати дозвіл на реекспорт товарів, що походять з інших країн; погодження для видачі ліцензій на здійснення експортних операцій з нафтою сирою українського походження та газу природного у газоподібному стані українського походження за зовнішньоекономічними контрактами (договорами), індивідуальні (разові ліцензії) в сфері експорту-імпорту тощо.

Читайте також: Від початку вторгнення у системі Prozorro.Продажі провели 11 тисяч успішних аукціонів

Надалі робоча група опрацює інструменти регулювання, що належать до сфери компетенції інших органів влади. На наступному засіданні вже планується розглянути регуляторні інструменти в сфері захисту довкілля та природних ресурсів.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України створив міжвідомчу робочу групу, яка перегляне кількість інструментів державного регулювання для бізнесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-