Міністерство фінансів України отримало нагороду Risk Awards 2023

Міністерство фінансів України отримало нагороду Risk Awards 2023

Укрінформ
Міністерство фінансів України стало переможцем Risk Awards 2023 у номінації “Ризик-менеджер року з суверенних активів” від міжнародного авторитетного видання Risk.net.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство фінансів України.

Цьому сприяла ефективна робота команди Міністерства фінансів у сфері управління державним боргом та продовження активної співпраці з інвесторами в українські активи в умовах повномасштабної війни.

За декілька днів після початку повномасштабного вторгнення було проведено перший аукціон з продажу військових облігацій. Завдяки щотижневому проведенню аукціонів облігацій внутрішніх державних позик (ОВДП) до держбюджету станом на кінець 2022 року було залучено понад 7 млрд доларів США.

Окрім того, в серпні 2022 року було досягнуто угоди з інвесторами щодо продовження строку погашення всіх 13 серій державних єврооблігацій та відстрочення купонних платежів на два роки, що дозволило заощадити близько 6 млрд доларів США для фінансування першочергових потреб України. Ці заходи, разом із пільговим фінансуванням від країн-союзників і міжнародних організацій, дозволили Україні стабілізувати фінансову систему та запобігти кризі ліквідності.

В коментарях для Risk.net урядовий уповноважений з питань управління державним боргом Юрій Буца та керівник зв’язків з інвесторами Міністерства фінансів Алла Данильчук повідомили про управління боргом України в умовах повномасштабної війни, співпрацю з інвесторами в українські активи та ресурси для відновлення України.

“Угода, яку ми досягнули з інвесторами в державні єврооблігації України в серпні минулого року - це найшвидша угода, яка коли-небудь досягалася між сувереном і кредиторами. Причина в тому, що ми підтримували постійний контакт з інвесторами протягом усієї війни та врахували отриманий зворотній зв'язок перед тим, як приймати рішення про початок транзакції”, - заявив Буца.

За словами директора боргових ринків регіону CEEMEA в BNP Paribas Бориса Матяша, що гудвілл (ділова репутація), яку Україна заробила протягом останніх декількох років, співпрацюючи з інвесторами, стала ключовим фактором у досягненні угоди з інвесторами минулого року. “Це допомогло Україні мобілізувати фінансові ресурси швидко та ефективно, отримавши широку підтримку від інвесторського співтовариства, та вивільнити бюджетні ресурси в часи, коли це потрібно найбільше. Таким чином, це дає країні можливість продовжувати функціонувати та відбудовувати країну задля процвітаючого майбутнього народу України”, - додав Матяш.

“Наші відносини з інвесторами надзвичайно важливі для нас, тому ми зробили все можливе, щоб залишатися доступними для них. Ми не хотіли втратити всю довіру, яку ми здобули з інвесторами протягом багатьох років через російську агресію” - повідомила Алла Данильчук.

Читайте також: Відбулося перше засідання фінансового «Рамштайну» - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство фінансів 24 січня залучило до державного бюджету 13,22 млрд грн від продажу облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-