На тимчасово окупованій Запорізькій АЕС зупинився повномасштабний тренажер

На тимчасово окупованій Запорізькій АЕС зупинився повномасштабний тренажер

Укрінформ
На тимчасово окупованій Запорізькій АЕС через дії російських окупантів зупинився повномасштабний тренажер (ПМТ), на якому відпрацьовують навички для роботи на ядерному об’єкті.

Про це повідомляє пресслужба Енергоатома у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Підготовка та підтримання кваліфікації на ПМТ є важливою для безпеки АЕС складовою експлуатаційної діяльності та має проводитися систематично, щоб персонал зберігав і розвивав раніше набуті навички», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що російські окупанти блокують доступ до робочих місць інструкторам ПМТ через відмову співпрацювати та підписувати контракти із фейковим АО «Эксплуатирующая организация Запорожской АЭС».

“ПМТ має підтримувати ліцензовану готовність персоналу АЕС, і це є однією з вимог Державної інспекції ядерного регулювання України. Також проводити навчання рекомендує Міжнародне агентство з атомної енергії. Безпечність експлуатації найбільшого в Європі ядерного об'єкта знаходитиметься під загрозою без доступу українських атомників до навчання та підвищення кваліфікації”, - зазначили в Енергоатомі.

Читайте також: На ЗАЕС працюватимуть мобільні котельні для критично важливих систем – МАГАТЕ

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді 2022 року ЗАЕС втратила доступ до зовнішніх джерел електроенергії внаслідок обстрілів російськими військами, який було відновлено за кілька днів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-