«Зерновий коридор»: з одеських портів вийшли вже 659 суден

«Зерновий коридор»: з одеських портів вийшли вже 659 суден

Укрінформ
З початку дії «зернової ініціативи» з одеських портів вийшли 659 суден, які доставили агропродукцію в країни Азії, Європи та Африки.

Про це на брифінгу розповів директор департаменту морегосподарського комплексу, транспортної інфраструктури та зв’язку Одеської ОВА Олександр Гайдук, передає Укрінформ.

«З 1 серпня (2022 р.) запрацювала «зернова ініціатива», і станом на сьогодні вже 659 суден із майже 18 млн тонн агропродукції вийшли з одеських портів у країни Азії, Європи, Африки тощо», - зазначив Гайдук.

За його словами, в області розпочата реалізація масштабної реконструкції портової інфраструктури Дунайського регіону. Зокрема ПРАТ «Українське дунайське пароплавство» здійснює активний розвиток проєкту «Дунайський зерновий шлях», який гарантує безпечну доставку аграрної продукції з річкового порту одразу на морське судно великого тоннажу. 

Окрім того, у червні 2022 року ТОВ «Нібулон» розпочало будівництво в місті Рені дунайського зернового терміналу, який наразі обробляє 120-150 тис. тонн зернових вантажів. Після завершення будівництва, запланованого на перший квартал цього року, на європейський ринок із терміналу йтиме до 300 тис. тонн зерна на місяць.

Читайте також: Дії росії вдвічі уповільнили рух суден «зерновим коридором» - Штати в ООН

Як повідомляв Укрінформ, упродовж 24-го тижня роботи «зернового коридору», з 9 по 15 січня 2023 року, через морські порти Одеської області було експортовано 491 тис. т агропромислової продукції, що на 20% менше, ніж за попередній тиждень.

Фото: ОПЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-