Шмигаль: Остання атака росії пошкодила 9 ТЕС в Україні – одну на сході та вісім на заході

Шмигаль: Остання атака росії пошкодила 9 ТЕС в Україні – одну на сході та вісім на заході

Укрінформ
Остання масова ракетна атака мала деструктивні наслідки для енергосистеми та призвела до значних пошкоджень об’єктів генерації.

На цьому під час засідання уряду 17 січня наголосив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає Укрінформ.

«Остання масована атака мала деструктивні наслідки й для української енергетики. Зазнали пошкоджень об’єкти генерації: 1 блок теплової електростанції на Сході та 8 блоків теплових електростанцій на Заході нашої країни. Пошкоджено три магістральні підстанції та одна повітряна лінія», – зауважив прем’єр.

Читайте також: Україна планує закупити енергообладнання на понад €100 мільйонів - Прем’єр

За його словами, це призвело до зростання дефіциту потужності в енергосистемі, що змушує щодня, починаючи з 15 січня, застосовувати аварійні відключення.

«Проте енергосистема вистояла, залишилася цілісною та керованою. У цілодобовому режимі тривають ремонтні роботи. Щодня працюємо над тим, аби в Україну надходило більше генераторів, трансформаторів та іншого обладнання для ліквідації пошкоджень», – резюмував Шмигаль.

Читайте також: Шмигаль – про ракетний удар у Дніпрі: росії не місце серед цивілізованих країн

Як повідомлялося, енергетична інфраструктура відновлюється після 12- го ракетного удару росії, тривають ремонтні роботи на всіх пошкоджених обстрілами об’єктах.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-