В  Україні зростає споживання електроенергії — у всіх областях діють ліміти

В Україні зростає споживання електроенергії — у всіх областях діють ліміти

Укрінформ
Споживання електроенергії в Україні продовжує зростати через зниження температури, до областей доведені ліміти споживання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК «Укренерго» у Фейсбуці.

«Станом на 11:00 9 січня споживання в Україні зросло через зниження температури та збільшення споживання промисловістю та бізнесом з початком робочого тижня. У зв’язку з цим для забезпечення балансу в енергосистемі до всіх областей України доведені ліміти споживання, які діють з 4:00 до 24:00. Перевищення лімітів призводить до застосування аварійних обмежень», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що залишається складною ситуація з електропостачанням у прифронтових регіонах на сході та півдні через значні пошкодження електромереж під час бойових дій. Крім цього, вночі росіяни обстріляли один з об’єктів генерації на півдні країни.

У компанії підкреслюють, що зараз енергосистема не в змозі покрити споживання у повному обсязі через пошкодження та окупацію ворогом низки електростанцій, які виробляють електроенергію, серед яких і найпотужніша Запорізька АЕС.

Читайте також: У ДТЕК пояснили, яку шкоду іранські дрони завдають енергосистемі

«Укренерго, виробники електроенергії та оператори систем розподілу постійно працюють над відновленням пошкоджених об’єктів, уражених ракетними та безпілотними атаками ворога», – резюмують в енергокомпанії.

Як повідомлялося, енергосистема України зазнала 11 ракетних та 14 безпілотних атак ворога. Пошкодження об’єктів генерації та магістральних мереж складні та масштабні. Їх відновлення все ще потребує значних ресурсів та часу.

Масовані атаки на українську енергетичну інфраструктуру тривають із 10 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-