росія продовжує вивозити українське зерно з Севастополя до Сирії

росія продовжує вивозити українське зерно з Севастополя до Сирії

Укрінформ
росія продовжує вивозити з Севастополя в Сирію зерно, ймовірно, викрадене з окупованих територій України й робить це суднами, які належать компаніям державної форми власності.

Про це повідомив оглядач руху Босфором Йорюк Ишик у Твіттері, передає Укрінформ.

«росія викрала мільйони тонн пшениці з окупованих територій на мільярди фунтів, євро, лір, рублів, доларів: балкер «Матрос Позынич» астраханської дочірньої компанії російської державної USC (Объединённая судостроительная корпорация - ред.) під прапором росії пройшов через Босфор на шляху до окупованого Севастополя після доставки вкраденої пшениці до Тартуса в Сирії», - повідомляє оглядач.

Також він виклав документи, які свідчать, що власник судна «Матрос Позынич» - Crane Marine Contractor LLC є дочірньою компанією російської державної компанії United Shipbuilding Corporation, та зазначає, що на сайті USC також вказано Crane Marine як одну з її компаній.

Читайте також: Продовольча програма ООН закупила 60 тисяч тонн українського зерна для Ефіопії

Як повідомляв Укрінформ, ще в травні супутникові знімки показували, що російське вантажне судно «Матрос Позынич» із зерном, імовірно, вкраденим в Україні, прибуло в сирійський порт Латакія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-