Уряд спрямує конфісковані в банків рф ₴17 мільярдів на відновлення житла - Шмигаль

Уряд спрямує конфісковані в банків рф ₴17 мільярдів на відновлення житла - Шмигаль

Укрінформ
Україна планує найближчим часом розпочати відновлення зруйнованого житла за рахунок коштів, конфіскованих у російських банків.

Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду у вівторок, передає кореспондент Укрінформу.

"Спільно зі Світовим банком плануємо провести чергову верифікацію потреб України на швидке відновлення. Нагадаю, що маємо таку фіксацію на початок червня. Тоді цифра становила 350 млрд доларів завданих збитків. Враховуючи останні атаки на нашу інфраструктуру, сьогодні ця сума сягає понад 700 млрд доларів", - сказав Шмигаль.

Читайте також: В України є розуміння, як забезпечити фронт та утримати тил - Шмигаль

Він нагадав, що у держбюджеті на нинішній рік закладено 35,5 млрд грн для Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Це - будівництво та ремонт громадських будівель, об’єктів критичної інфраструктури, забезпечення житлом ВПО.

"Уже найближчим часом розраховуємо почати відновлення за рахунок коштів, конфіскованих у російських банків - на спецрахунку вже є для цього 17 млрд грн. Перший пріоритет — зруйноване житло людей", - наголосив прем'єр.

За його словами, частиною великої відбудови буде залучення в українську економіку іноземних інвестицій. Тому цього року Україна мусить завершити розпочаті переговори про страхування військових ризиків для іноземних інвесторів.

Читайте також: Пріоритетом в освіті у 2023 році будуть безпека та реформа Нової української школи — Шмигаль

"Усередині країни пріоритетом є створення максимально сприятливих умов для інвестування. Зокрема, спрощення підготовки та реалізації проєктів державно-приватного партнерства. А також мінімізація вимог до інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями та подальше спрощення дозвільно-ліцензійних умов", - заявив Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні Фонд гарантування вкладів фізичних осіб забезпечив перерахування до спеціального фонду державного бюджету коштів в еквіваленті 17 млрд грн з рахунків Промінвестбанку та Міжнародного резервного банку (колишній Сбербанк росії).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-