Уряд намагатиметься подовжити дію безмитних режимів торгівлі з ЄС та США

Уряд намагатиметься подовжити дію безмитних режимів торгівлі з ЄС та США

Укрінформ
Наступного року уряд буде намагатися подовжити дію безмитних режимів торгівлі з ЄС, США та Великою Британією щонайменше доти, поки триває війна і український бізнес потребує підтримки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

«Наша мета на наступний рік - збільшувати обсяги програм допомоги бізнесу. Мова йде про грантові програми єРобота та програму пільгового кредитування «Доступні кредити 5-7-9%». В умовах війни - це найдієвіші механізми, які дозволяють підтримувати економічну діяльність суспільства», - заявив заступник міністра економіки - торговий представник України Тарас Качка.

За його словами, наступного року уряд буде намагатись подовжити дію безмитних режимів торгівлі з ЄС, США та Великою Британією щонайменше на той період, поки йде війна і український бізнес потребує підтримки.

Також у 2023 році Міністерство економіки буде активно працювати над розширенням українського експорту. Йдеться про розблокування чорноморських портів, зокрема Миколаєва, та розвиток інфраструктури на заході України. В цьому бізнесу готові допомагати міжнародні фінансові організації (насамперед ЄБРР), які будуть фінансувати проєкти.

Читайте також: Україна розраховує на участь Чорноморського банку у проєктах відновлення — Свириденко

Як повідомляв Укрінформ, у травні Міністерство торгівлі США оголосило про скасування на рік підвищених тарифів для імпорту української сталі, щоби підтримати металургійну галузь України, яка становить значну частку національної економіки. Також у травні Україна та Велика Британія юридично закріпили скасування ввізних мит і тарифних квот у двосторонній торгівлі. У червні Європейський Союз офіційно скасував усі мита і збори з українського експорту, що спрямовується на європейський ринок, аби допомогти відновленню українського бізнесу, який постраждав унаслідок російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-