Ощадбанк надаватиме підприємцям грантові кошти від уряду Німеччини

Ощадбанк надаватиме підприємцям грантові кошти від уряду Німеччини

Укрінформ
Ощадбанк надаватиме українським підприємцям банківські кредити в поєднанні з грантовими коштами від уряду Німеччини.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба банку.

Зазначається, що у Львові 15 грудня було підписано Меморандум про співпрацю у фінансуванні підприємств мікро-, малого та середнього бізнесу в межах програми міжнародної технічної допомоги «Застосування та імплементація Угоди про асоціацію між ЄС та Україною у сфері торгівлі».

«Ця програма є ще одним інструментом підтримки підприємців – клієнтів Ощадбанку під час повномасштабної війни. Застосування грантового компонента робить кредити нашого банку для бізнесу більш доступними, що дуже важливо в нинішні непрості часи», – прокоментував голова правління Ощадбанку Сергій Наумов.

Унікальність грантової програми в тому, що вона дасть підприємцям – клієнтам Ощадбанку можливість отримувати гранти від уряду Німеччини.

Реалізовуватиме ініціативу німецька урядова компанія GIZ у партнерстві з German Sparkassenstiftung, Фондом розвитку підприємництва та Ощадбанком.

Загальний бюджет ініціативи становитиме 2,4 млн євро, з них 1,3 млн євро - початкова сума, доступна для грантів.

Як пояснили в банку, підприємцям будуть надавати банківські кредити в поєднанні з грантовими коштами, які становитимуть до 30% суми проєкту.

Програма має також навчальну складову: німецькі консультанти проводитимуть тренінги з розвитку підприємницьких та управлінських навичок клієнтів Ощадбанку.

Читайте також: Ощадбанк подав скаргу проти рф до Європейського суду з прав людини

Як повідомляв Укрінформ, проєкт "Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства" та "Фонд майбутнього" надали 560 тис. євро допомоги для 170 українських виробників органічної продукції та організацій сектору, що постраждали від війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-