Прем’єр: Найскладніша ситуація з електропостачанням - на Донеччині та Харківщині

Прем’єр: Найскладніша ситуація з електропостачанням - на Донеччині та Харківщині

Укрінформ
Нині найскладніша ситуація в енергетичній сфері в Донецький та Харківській областях, де ворог майже щодня атакує артилерією об’єкти генерації та розподільчі мережі.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду у п'ятницю, передає Укрінформ.

«Але найскладніше на Донеччині та Харківщині, де ворог майже щодня атакує артилерією об’єкти генерації та розподільчі мережі. Ситуація ускладнюється погодними умовами, які уповільнюють не тільки відновлювальні роботи, але й роботу саперних бригад», - сказав Шмигаль.

За його словами, непроста ситуація на Київщині, де ворог завдав удару по об’єктах генерації. Через це на лівобережжі дефіцит більш суттєвий.

Читайте також: росія вже випустила понад тисячу ракет і дронів по енергетичній інфраструктурі України

«Зараз в системі ситуація контрольована, але все ще зберігається значний дефіцит електричної енергії. Пошкоджені всі теплові та гідроелектростанції в країні, різною мірою пошкоджено 40% обʼєктів високовольтної мережі. Тому в більшості регіонів обмеження електропостачання все ще значні. Це необхідний захід для утримання збалансованої роботи нашої енергосистеми», - підкреслив Прем’єр-міністр.

За даними глави уряду, станом на ранок 9 грудня резервними схемами вдалося заживити споживачів Одещини, яка постраждала під час останньої ракетної атаки. Частково введені в роботу об’єкти теплової генерації в Одеській та Херсонській областях, що дозволило, зокрема, запустити в роботу системи опалення. Але обмеження споживання залишається значним через суттєві пошкодження, констатував Шмигаль.

Читайте також: Укренерго очікує за декілька днів повернутися до планових графіків відключень

Як повідомлялося, росія 23 листопада завдала чергового масованого ракетного удару по українських населених пунктах. Пошкоджено об'єкти енергетичної інфраструктури, у всіх регіонах відбулися аварійні відключення.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-