США не мають намірів поповнювати стратегічні запаси дешевою нафтою з рф – Білий дім

США не мають намірів поповнювати стратегічні запаси дешевою нафтою з рф – Білий дім

Укрінформ
В адміністрації Байдена категорично заперечили можливість поповнення російською нафтою стратегічних запасів США, які були використані для зменшення глобальних цін на нафту й нафтопродукти.

Про це заявила в понеділок під час пресбрифінгу в Вашингтоні речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, передає власний кореспондент Укрінформу.

Журналісти, зокрема, звернули увагу, що адміністрація США заявила про наміри поповнити стратегічний запас нафти країни за ціною $70 за барель. У цьому зв’язку було сформульовано запитання, чи не розглядають у Білому домі можливість зробити це за $60 за барель російської нафти?

У відповідь Карін Жан-П’єр чітко наголосила: «Ні, оскільки була застосована заборона (на закупівлю російської нафти – ред.)».

Читайте також: Обмеження ціни на російську нафту позбавить кремль основного джерела доходу – Мінфін США

Як повідомляв Укрінформ, напередодні G7, Євросоюз і Австралія оголосили про введення обмеження ціни на міжнародну торгівлю російською нафтою в розмірі $60 за барель з метою скорочення можливостей кремля фінансувати війну проти України. Крім того, це дозволяє залишити стабільними обсяги поставок нафти на глобальний ринок.

Сполучені Штати ввели ембарго на купівлю російської нафти та нафтопродуктів у березні цього року, через кілька тижнів після масштабного вторгнення рф в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-