АМКУ оштрафував дві компанії майже на 26 мільйонів за змову на торгах

АМКУ оштрафував дві компанії майже на 26 мільйонів за змову на торгах

Укрінформ
Антимонопольний комітет України оштрафував ТОВ «АРТСІТІ» і ТОВ «АРТМОТОР» на 25 868 093 грн за змову на торгах, що оголосила Державна екологічна інспекція Украіни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба АМКУ.

Зазначається, що на торгах з придбання легкових автомобілів з гібридною силовою установкою для технічного переоснащення перемогло ТОВ «АРТСІТІ», з яким надалі було укладено договір на загальну суму 35,8 млн грн (з ПДВ).

АМКУ встановив, що вказані суб’єкти господарювання узгодили між собою умови участі у торгах і таким чином конкуренцію між ними було усунуто.

Відповідно АМКУ визнав ТОВ «АРТСІТІ» і ТОВ «АРТМОТОР» причетними до вчинення порушення, передбаченого пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції».

Читайте також: АМКУ оштрафував дві компанії, пов'язані з проєктом Nord Stream 2

У комітеті нагадують, якщо суб’єкт господарювання протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за таке порушення - це є підставою для відхилення його тендерної пропозиції замовниками.

Як повідомляв Укрінформ, тимчасова адміністративна колегія Антимонопольного комітету України 27 жовтня оштрафувала на 30 133 600 грн ТОВ «Самбірський радіозавод «Сигнал» і ТОВ «Торговий дім Львівського електролампового заводу «Іскра» за змову на торгах з продажу державного пакету акцій АТ «Тернопільський радіозавод «Оріон».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-