Україна має нагальну потребу у високовольтному обладнанні для стабілізації енергосистеми - Галущенко

Україна має нагальну потребу у високовольтному обладнанні для стабілізації енергосистеми - Галущенко

Укрінформ
Міністр енергетики Герман Галущенко провів термінові розмови з єврокомісаром з питань енергетики Кадрі Сімсон і керівництвом міністерства енергетики США, під час яких обговорив допомогу для відновлення енергосистеми України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики України.

Галущенко наголосив на нагальній потребі українського енергосектору у підтримці міжнародних партнерів.

«Ми вдячні за вже поставлене в Україну обладнання і матеріали. Водночас сьогодні ми маємо нагальну потребу у високовольтному обладнанні для відновлення та стабілізації роботи енергосистеми», - сказав міністр.

Згідно з повідомленням, міжнародні партнери запевнили Галущенка у цілковитій підтримці і готовності здійснити відповідні заходи для допомоги енергетичному сектору України. У ході розмов сторони також домовились про подальшу комунікацію для координування наступних кроків щодо підтримки України.

Читайте також: Українські АЕС до вечора почнуть видавати потужність - Міненерго

Як повідомлялося, ракетний обстріл 23 листопада призвів до тимчасового знеструмлення всіх атомних станцій, більшості теплових та гідроелектростанцій. Також уражені об‘єкти системи електропередачі. Через зниження частоти в енергосистемі України на Рівненській, Південноукраїнській та Хмельницькій АЕС спрацював аварійний захист, внаслідок чого всі енергоблоки були автоматично відключені.

Європейський банк реконструкції та розвитку схвалив пакет фінансування в сумі 372 млн євро для надання підтримки компанії Укренерго.

Фото: Міненерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-