Фінансові «партнери» рф відмовляються від платіжної системи «Мир» - Bloomberg

Фінансові «партнери» рф відмовляються від платіжної системи «Мир» - Bloomberg

Укрінформ
Більшість країн, які спочатку погодилися обслуговувати російську платіжну систему «Мир», відмовилися від цієї співпраці під загрозою санкцій Мінфіну США.

Про це повідомило в вівторок агентство Bloomberg, передає Укрінформ.

«Міжнародні амбіції росії щодо втілення власної альтернативи платіжним системам Visa та Mastercard зазнали краху, оскільки навіть деякі з її найближчих союзників відмовилися від платіжної системи «Мир» після погрози США накласти санкції на всіх, хто допомагатиме або підтримуватиме її використання», - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Киргизький банк призупинив обслуговування російської картки «Мир»

При цьому уточнюється, що з дев’яти країн, які спочатку погодилися на обслуговування системи «Мир» після першої хвилі обмежень з боку Сполучених Штатів у 2014 році, банки шести країн згодом відмовилися це робити. Причому, вони скасували домовленості через два місяці після того, як Міністерство фінансів США оприлюднило своє попередження в вересні.

Читайте також: Держбанки Туреччини відмовилися від роботи з російською платіжною системою «Мир»

За інформацією Bloomberg, що у банку росії були здивовані відмовою таких «дружніх» країн від співпраці з російською платіжною системою.

Читайте також: Шрі-Ланка не прийматиме картки російської платіжної системи «Мир»

Як повідомлялося, припинили повністю або скоротили співпрацю із системою «Мир» банки в Узбекистані, Таджикистані, Киргизстані, Казахстані, В’єтнамі й Туреччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-