Енергоатом на 50% підвищить надбавки до посадових окладів працівникам ЗАЕС

Енергоатом на 50% підвищить надбавки до посадових окладів працівникам ЗАЕС

Укрінформ
НАЕК "Енергоатом" збільшує з 20% до 50% надбавки до посадових окладів працівникам Запорізької атомної електростанції, які не підпишуть контракт із російським росатомом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії у Телеграмі.

«Із 1 січня 2023 року працівникам тимчасово окупованої ЗАЕС, котрі відмовилися підписувати контракти з фейковим АО «Эксплуатирующая организация Запорожской АЭС», яким керує росатом, розмір цієї надбавки збільшать до 50%. Спільне рішення про це сьогодні, 7 листопада 2022 року, було підписане президентом ДП «НАЕК «Енергоатом» Петром Котіним та головою первинної профспілкової організації Енергоатома Олексієм Личом», - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що Енергоатом високо цінує всі зусилля працівників станції, які продовжують забезпечувати ядерну та радіаційну безпеку в умовах окупації та постійного тиску з боку загарбників.

Читайте також: Запорізьку АЕС знову під'єднали до енергосистеми України - МАГАТЕ

У компанії нагадали, що всім працівникам ЗАЕС, які зберігають вірність країні, 10 квітня були встановлені щомісячні надбавки в розмірі 20% від посадових окладів. Зараз сума нарахованих надбавок становить уже близько 500 млн грн і зберігається на спеціальному рахунку. Виплата повних нарахованих сум персоналу буде здійснена одноразово у день звільнення станції від росіян.

Як повідомлялося, працівники тимчасово захопленої Запорізької АЕС, які є внутрішньо переміщеними особами (евакуйованими з Енергодара або зони спостереження ВП ЗАЕС) і перебувають на підконтрольній Україні території та не працевлаштовані, можуть розраховувати на часткову компенсацію вартості житла. Зокрема, їм частково можуть компенсувати щомісячну плату за орендоване житло – у розмірі мінімальної зарплатні в Україні. Крім того, Енергоатом опрацьовує питання часткової компенсації за житло, пошкоджене внаслідок обстрілів.

Читайте також: росіяни спробують підключити ЗАЕС до Криму та захопленого сходу України - Енергоатом

Запорізька АЕС із 4 березня захоплена російськими військовими. Загарбники розміщують на майданчику станції військову техніку та боєприпаси, а також обстрілюють прилеглу територію. Обстрілюють росіяни і саму станцію, руйнуючи ЛЕП, спричиняючи відключення зовнішнього живлення станції та звинувачуючи в цьому ЗСУ.

Окрім того, росіяни викрадають та катують працівників ЗАЕС. За даними Енергоатому, вони також розпочали на майданчику станції незаконне будівництво.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-