В уряді розраховують на підтримку FАО стосовно продовження

В уряді розраховують на підтримку FАО стосовно продовження "зернової ініціативи"

Укрінформ
Міністерство економіки розраховує на підтримку Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO) в питанні пролонгування "зернової ініціативи".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Завдяки реалізації FАО в Україні Плану швидкого реагування, відновлюються виробничі та експортні потужності української агросфери... Посилення співпраці важливе сьогодні й з огляду на необхідність пролонгування «зернової ініціативи», терміни якої спливають 19 листопада. Україна сподівається на підтримку FАО з цього питання», - зазначила перший віцепрем'єр-міністр - міністр економіки Юлія Свириденко.

Зазначається, що 4 листопада було підписано угоду між Кабінетом Міністрів та сільськогосподарською організацією ООН (FAO) про створення в Україні Проєктного офісу FАО та надання організацією допомоги нашій державі.

Після початку широкомасштабних бойових дій FАО розширила свою діяльність в Україні для підтримки сільгоспвиробництва та продовольчих систем.

У Мінекономіки нагадують, що за фінансової підтримки, зокрема, Японії, Канади та Minderoo Foundation, FАО спільно з урядом України реалізує Стратегію щодо підтримки зберігання зерна. Мета програми - допомога фермерам тимчасовими засобами для зберігання врожаю та підтримка на високому рівні експортного потенціалу України.

Окрім цього, FАО допомагає дрібним фермерам з насінням озимої пшениці. Зараз організація передає аграріям 5 тис. тонн насіння для забезпечення врожаю у 2023 році. Загалом на здійснення Плану швидкого реагування в Україні та Стратегії щодо підтримки зберігання зерна FАО планує залучити 180,4 млн дол.

Читайте також: Україна відвантажила 10 мільйонів тонн продукції за «зерновою угодою» - генсек ООН

Як повідомляв Укрінформ, 29 жовтня російська федерація заявила про вихід із Чорноморської зернової ініціативи, обґрунтувавши своє рішення «атакою на кораблі чф» у бухті Севастополя, в чому вона звинуватила Україну та Велику Британію. Попри демарш рф, рух суден по «зерновому коридору» було продовжено.

2 листопада було оголошено, що росія повернулася до ініціативи.

Угоду про експорт українського зерна Чорним морем укладено між Україною, Туреччиною та ООН, а також між росією, Туреччиною та ООН 22 липня терміном на 180 днів.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-