Аварійних відключень вже на порядок менше - Президент

Аварійних відключень вже на порядок менше - Президент

Укрінформ
Кількість стабілізаційних і аварійних відключень наразі на порядок менша, однак в окремих містах та районах обмеження ще можливі.

Про це Президент Володимир Зеленський повідомив у відеозверненні, передає кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні вже суттєво менше стабілізаційних та аварійних відключень – на порядок менше. Але ще є така необхідність, і в окремих містах та районах обмеження ще можливі. Зокрема, це Кіровоградська область, деякі інші регіони. Робимо все, щоб відключення електрики стали максимально передбачуваними і щоб люди могли планувати свій день", - сказав глава держави.

Він окремо подякував тим, хто працював і продовжує працювати, аби повернути енергопостачання місту Умані та Уманському району Черкаської області. "Там дійсно була важка ситуація після одного з російських ударів. Станом на зараз вдається повернути технічну можливість постачання. Так само й на Київщині: ситуація була критичною, але зараз виправляємо".

Водночас він наголосив: повернення технічної можливості постачання ще не означає, що подоланий дефіцит енергії в системі.

"російський терор триває. Він дуже цинічний. Іноді повторні удари свідомо завдаються тоді, коли розпочався ремонт, коли триває відновлення. На жаль, маємо загиблих у ремонтних бригадах, в енергокомпаніях", - зауважив Зеленський і висловив співчуття рідним.

Читайте також: Укренерго спростувало розробку додатку з графіком відключення світла і нагадало канали інформації

Президент закликав українців свідомо ставитися до споживання електрики.

"Зараз усім нам треба зробити свій внесок у підтримання стабільності всієї енергосистеми", - наголосив він.

Як повідомлялося, із 10 жовтня росія здійснює масовані удари ракетами та дронами-камікадзе по цивільній енергетичній інфраструктурі України. В результаті пошкоджено понад 45 об'єктів енергетики.

Через дефіцит потужності в енергосистемі в Україні проводяться відключення споживачів.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-