Уряд затвердив порядок надання коштів на облаштування індустріальних парків

Уряд затвердив порядок надання коштів на облаштування індустріальних парків

Укрінформ
Кабінет Міністрів затвердив порядок надання коштів на облаштування індустріальних парків, а також порядок надання компенсації відсоткової ставки за кредитами, які залучаються для цього.

Про це сказав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 28 жовтня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні на порядку денному маємо два рішення, які дозволять запустити в Україні індустріальні парки в тому вигляді, у якому вони принесли успіх в багатьох країнах до цього. Затверджуємо порядок надання коштів для облаштування індустріальних парків та будівництва об’єктів інфраструктури, необхідних для їх функціонування", - сказав Шмигаль.

За його словами, на облаштування індустріального парку можна буде залучити до 60 млн грн за умови, що це не більше 80% від вартості проєкту.

Водночас уряд схвалив порядок надання компенсації відсоткової ставки за кредитами, які беруть для облаштування індустріального парку, а також для здійснення господарської діяльності у межах цих парків. Шмигаль повідомив, що для компанії, яка облаштовує індустріальний парк, максимальний обсяг компенсації становитиме 60 млн грн, для учасників — 45 млн грн.

Читайте також: U-LEAD: громади можуть залучати інвестиції завдяки податковим пільгам для індустріальних парків

"Усі ці кошти дадуть змогу вже найближчим часом десяткам бізнесів по всій країні активізувати виробництво та створення нових робочих місць", - прокоментував очільник уряду.

Як повідомлялося, уряд 7 вересня визначив механізм ввезення обладнання для індустріальних парків. Згідно з законом, таке обладнання ввозиться на митну територію України учасниками індустріальних парків зі звільненням від оподаткування ввізним митом та податком на додану вартість.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-