До банків, що ліквідуються, цьогоріч надійшли ₴2,3 мільярда

До банків, що ліквідуються, цьогоріч надійшли ₴2,3 мільярда

Укрінформ
За січень - вересень надходження коштів до банків, що перебувають в управлінні Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, становили майже 2,3 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Фонду гарантування.

"Протягом січня - вересня 2022 року надходження коштів до банків під управлінням Фонду гарантування вкладів склали 2 292,6 млн грн, з яких 1 505,8 млн грн надійшло від погашення цінних паперів, 407,2 млн грн – від реалізації майна, 354,1 млн грн – від погашення кредитів, 25,6 млн грн – від оренди майна", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, у вересні 2022 року сума надходження коштів до банків, що ліквідуються Фондом, становила 241,6 млн грн. Найбільше коштів надійшло від реалізації майна – 213,2 млн грн, 212,7 млн грн з яких отримано від продажу активів АТ «Промінвестбанк».

Читайте також: Фонд гарантування продає активи МР Банку за ₴2,4 мільярда

Від погашення кредитів до банків надійшло у вересні 25,0 млн грн, з яких, зокрема, 20,5 млн грн – АТ «Мегабанк», 2,2 млн грн – АТ АКБ «Аркада», 1,4 млн грн – АТ «МР Банк». Від оренди майна за звітний місяць банки отримали 3,4 млн грн.

Як повідомлялося, з метою мінімізації негативного впливу наслідків військової агресії рф проти України Фонд гарантування запровадив кредитні канікули для позичальників банків, що ліквідуються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-