Відновлення пошкоджених електромереж: НКРЕКП затвердила порядок дій Укренерго

Відновлення пошкоджених електромереж: НКРЕКП затвердила порядок дій Укренерго

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), затвердила порядок дій НЕК "Укренерго" з відновлення електромереж та/або їх складових, пошкоджених внаслідок бойових дій.

Відповідне рішення НКРЕКП схвалила на засіданні 25 жовтня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Документ врегульовує здійснення ремонтних робіт в електричних мережах оператора системи передачі, організацію тимчасових схем живлення у разі тотальних пошкоджень постійних схем електропостачання та будівництво (повне відновлення) джерел живлення у випадку неможливості організації схеми електропостачання діючими джерелами живлення на період дії воєнного стану.

Згідно із порядком, Укренерго формує комплекс всіх технічних і організаційних заходів, яких необхідно вжити для відновлення системи до нормального режиму роботи. План відновлення має враховувати пріоритети для відновлення електроживлення користувачів за критерієм належності до критичної інфраструктури.

Читайте також: По всій Україні обмежили постачання електроенергії для промисловості

Укренерго на підставі такого плану формуватиме графік черговості виконання відновлювальних робіт електричних мереж та/або їх складових, залежно від технологічної доцільності та стабілізації ситуації на відповідній території. При проведенні робіт допускається застосування типових проєктів або проєктів-аналогів на раніше виконані роботи.

Як повідомлялося, із 10 жовтня росія здійснює масовані удари ракетами та дронами-камікадзе по цивільній енергетичній інфраструктурі України. В результаті пошкоджено понад 45 об'єктів енергетики.

Через дефіцит потужності в енергосистемі в Україні проводяться відключення споживачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-