Енергоатом спростовує брехню, що на ЗАЕС постачається російська електроенергія

Енергоатом спростовує брехню, що на ЗАЕС постачається російська електроенергія

Укрінформ
Енергоатом називає фейковою інформацію про постачання на Запорізьку АЕС російської електроенергії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії у Телеграмі.

"У російських інформаційних агентствах, яких, на жаль, цитують українські ЗМІ, окупантська адміністрація хизується постачанням на ЗАЕС російської електроенергії для забезпечення власних потреб станції. Енергоатом офіційно спростовує цю брехню", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що ЗАЕС отримує електроенергію для забезпечення власних потреб з української енергосистеми через відновлену українськими фахівцями лінію зв‘язку 750кВ ЗАЕС – Дніпровська.

Крім того, зазначили в Енергоатомі, на сьогодні не існує інших шляхів заживити ЗАЕС, окрім як з української енергосистеми.

Читайте також: Загарбники викрали заступника гендиректора Запорізької АЕС

Як повідомлялося, путін 5 жовтня підписав указ, яким доручив уряду рф «прийняти у федеральну власність об'єкти використання атомної енергії» Запорізької АЕС.

ЗАЕС, найбільша атомна станція в Європі, з 4 березня захоплена російськими військовими. Відтоді агресор розміщує на майданчику станції військову техніку та боєприпаси, а також обстрілює прилеглу територію. Обстрілюють росіяни і саму станцію, руйнуючи ЛЕП, провокуючи відключення енергоблоків та звинувачуючи в цьому ЗСУ.

З початку вересня на ЗАЕС на постійній основі перебувають два інспектори МАГАТЕ. Наразі електростанція не виробляє електроенергії, всі блоки переведені в режим "холодний зупин".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-