Комітет Ради рекомендує звільнити Шевченка з посади голови НБУ – депутат

Комітет Ради рекомендує звільнити Шевченка з посади голови НБУ – депутат

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендує парламенту підтримати проєкт постанови про звільнення Кирила Шевченка з посади голови Національного банку України (№8104).

Про це перший заступник керівника комітету, народний депутат Ярослав Железняк (парламентська фракція "Голос") повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Комітет ВРУ з питань фінансів схвалив постанову щодо звільнення Кирила Шевченка з посади голови НБУ. Фактично, обговорення не було. Депутати тільки подякували пану Шевченку за його роботу", – зазначив Железняк.

Він уточнив, що під час голосування в комітеті 18 народних депутатів висловилися "за", один утримався.

Железняк поінформував, що найближчими днями це питання буде розгляду в залі парламенту. "В залі теж скоріш за все буде без обговорення", – висловив думку депутат.

Читайте також: Зміна керівництва НБУ: якою буде нова політика регулятора

Як повідомляв Укрінформ, 4 жовтня голова НБУ Кирило Шевченко підтвердив, що звернувся до Президента України із заявою про відставку. "Через причини, пов'язані зі здоров’ям, які я не можу надалі ігнорувати, ухвалив для себе складне рішення. Я залишаю посаду голови Національного банку України", - пояснив Шевченко.

5 жовтня Президент України Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді проєкт постанови про звільнення Кирила Шевченка з посади голови Національного банку України (№8104).

Верховна Рада призначила його на посаду 16 липня 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-