Швидке ухвалення бюджету-2023 дасть змогу шукати додаткові джерела фінансування - депутатка

Швидке ухвалення бюджету-2023 дасть змогу шукати додаткові джерела фінансування - депутатка

Укрінформ
Верховна Рада має якомога швидше ухвалити Державний бюджет України на наступний рік, оскільки це дасть змогу шукати додаткові джерела фінансування.

Таку думку висловила голова підкомітету ВР з питань видатків державного бюджету Леся Забуранна, передає Укрінформ із посиланням на сайт парламенту.

«Ми маємо його (закон про державний бюджет - ред.) ухвалити, ми маємо перемогти і тоді вже знову переходити до політики. Зараз ми сподіваємося, що парламент буде консолідований і вчасно, швидко ухвалить бюджет», - сказала народна депутатка.

За її словами, бюджет наступного року є однозначно унікальним, бо це бюджет війни. Рекордно велика сума буде спрямована на армію, на підтримання обороноздатності країни. Водночас соціальні стандарти не будуть погіршені.

Читайте також: Держбюджет-2023 буде прийнятий за скороченою процедурою - депутат

«Перемовини щодо додаткового фінансування нашого бюджету можуть відбуватися лише тоді, коли буде цей документ. Тому нам потрібно якомога швидше його ухвалити й працювати над тим, щоби шукати додаткові джерела фінансування», - вважає Забуранна.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів на засіданні 13 вересня затвердив законопроєкт про Державний бюджет України на 2023 рік. Пріоритет проєкту — безпека та оборона України. На фінансування цього сектора має бути спрямовано 1,13 трлн грн (майже 50% всього бюджету).

Читайте також: Найскладніший бюджет: на чому доведеться заощаджувати у 2023-му

Другий пріоритет проєкту – соціальні програми. Так, на пенсії, субсидії, допомогу малозабезпеченим родинам, виплати внутрішньо переміщеним особам, витрати на медицину та освіту передбачається виділити понад 800 млрд грн – це 35% від всіх видатків у проєкті бюджету.

Всі інші видатки будуть скорочуватися. Головна стаття економії — зменшення видатків на органи державної влади на 11,6 млрд грн порівняно з 2022 роком. Зокрема, планується зменшити кількість чиновників, урізати зарплати та премії, виняток – силові структури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-