Укренерго закликає генеруючі компанії забезпечити безперебійну роботу ТЕС

Укренерго закликає генеруючі компанії забезпечити безперебійну роботу ТЕС

Укрінформ
Укренерго закликає генеруючі компанії забезпечити безперебійну роботу енергоблоків теплових електростанцій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Укренерго у Телеграмі.

Зазначається, що впродовж останніх двох тижнів стрімко збільшується кількість енергоблоків ТЕС, які знаходяться в аварійних ремонтах. При цьому сукупна потужність енергоблоків теплової генерації в аварійному ремонті щодня вдвічі і більше перевищує показник аналогічного періоду 2021 року.

"НЕК «Укренерго», як оператор системи передачі, наголошує, що для успішного проходження опалювального сезону 2022/2023 років генеруючі компанії мають забезпечувати безперебійну роботу теплової генерації. Тому наразі треба зробити все необхідне для завершення підготовки енергоблоків до зими та надійної роботи енергосистеми в цей період", - ідеться у повідомленні.

В Укренерго наголосили, що що не на всіх енергоблоках теплових електростанцій вчасно проведені планові ремонти під час підготовки до опалювального сезону. А неналежна підготовка, у свою чергу, ставить під загрозу надійність енергопостачання українських споживачів та стабільність експорту електроенергії з України та ЄС в осінньо-зимовий період.

Читайте також: Укренерго залучило €200 мільйонів зовнішнього фінансування з початку року

Водночас, за даними компанії, в Україні зменшилася кількість енергоблоків, що раніше не працювали через відсутність палива.

Повідомляється також, що в енергосистемі України розпочалося сезонне збільшення споживання електроенергії. Незважаючи на відсутність виробництва електроенергії на Запорізькій АЕС, "наразі власна генерація покриває всі потреби українських споживачів, а також забезпечує експорт електроенергії до Європи".

Читайте також: Україна отримала дозвіл на збільшення експорту електроенергії до ЄС у нічні години

Як повідомлялося, в Україні накопичено 2,2 млн тонн вугілля, до початку опалювального сезону його запаси можуть сягнути 2,5 млн тонн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-