Після 24 лютого під окупацією опинилися чверть державних шахт – Галущенко

Після 24 лютого під окупацією опинилися чверть державних шахт – Галущенко

Укрінформ
Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чверть державних шахт опинилася на тимчасово захопленій території.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

Міністр енергетики Герман Галущенко обговорив із профспілковими організаціями гірників особливості роботи вуглевидобувної галузі в умовах воєнного стану і приділили особливу увагу питанням забезпечення безпеки гірників.

"Герман Галущенко зазначив, що після 24 лютого 1/4 державних шахт опинилися на тимчасово окупованій росією території", - зазначає Міненерго.

Читайте також: Україна може дозволити експорт 100 тисяч тонн вугілля до Польщі у вересні - Шмигаль

Міністр також наголосив на важливості вугільної галузі з точки зору забезпечення енергетичної безпеки країни в осінньо-зимовий період.

“З огляду на агресію росії, у тому числі на енергетичному фронті, найближчі два роки ми маємо розраховувати виключно на власний видобуток вугілля”, - сказав Галущенко.

Зазначається, що нині першочерговою задачею є забезпечення сталого видобутку вугілля, виплати зарплат та питання безпеки працівників, захисту від техногенних катастроф.

Як повідомлялося, зараз в Україні накопичено 2,2 млн тонн вугілля, до початку опалювального сезону його запаси можуть сягнути 2,5 млн тонн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-