Україна може стати новим великим постачальником енергоресурсів до ЄС - Шурма

Україна може стати новим великим постачальником енергоресурсів до ЄС - Шурма

Укрінформ
Україна може стати новим великим постачальником енергоресурсів до країн Європейського Союзу замість російської федерації.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це сказав заступник керівника Офісу Президента України Ростислав Шурма під час щорічної конференції "Ялтинська європейська стратегія".

"Зараз Європа споживає викопне пальне з росії. Це треба змінювати. Це можуть бути водень та інші джерела енергії. Україна чудово підходить для того, щоб стати новим великим постачальником енергії для Європи", - заявив він.

За словами Шурми, Україна має достатньо ресурсів для того, щоб збільшити обсяги виробництва енергоресурсів, а також розвинену інфраструктуру для їх експорту.

Заступник керівника Офісу Президента наголосив, що відмова від російських енергоресурсів є питанням енергетичної безпеки регіону. І це є великою можливістю для енергетичного сектору України.

Читайте також: Україна може дозволити експорт 100 тисяч тонн вугілля до Польщі у вересні - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна може стати одним із гарантів енергетичної безпеки для Європейського континенту, та закликав інвестувати в українську газову галузь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-