Нафтогаз зберіг обсяги видобутку газу на Харківщині та збільшив на Львівщині

Нафтогаз зберіг обсяги видобутку газу на Харківщині та збільшив на Львівщині

Укрінформ
Група "Нафтогаз" за вісім місяців 2022 року зменшила видобуток газу лише на 2% порівняно із аналогічним періодом минулого року.

Про це в інтерв'ю Суспільному повідомив голова правління Нафтогазу Юрій Вітренко, передає Укрінформ.

"Якщо подивитися на результати 8 місяців цього року, видобуток газу Нафтогазом скоротився всього на 2%, у той час як приватні компанії скоротили видобуток на 11%", - сказав Вітренко.

За його словами, НАКу вдається видобувати газ на Харківщині, а на Львівщині видобуток навіть зріс.

Вітренко також повідомив, що зараз у підземних сховищах зберігається 13,2 млрд кубометрів газу. За розрахунками компанії, при збереженні нинішніх темпів закачки, до 1 жовтня вдасться накопичити близько 14 млрд кубометрів "блакитного палива", а до 1 листопада - до 15 млрд кубометрів.

Читайте також: На аукціоні продали дозволи для розробки п’яти закарпатських родовищ

При цьому для продовження імпорту газу, за словами Вітренка, уряд має знайти рішення для компенсації різниці в тарифах: на європейському ринку газ коштує близько 2000 доларів за тисячу кубометрів, а на внутрішньому ринку Нафтогаз продає його за ціною близько 200 доларів.

Вітренко зазначив, що з початку року споживання газу промисловістю зменшилося приблизно на 50%, й у Нафтогазі очікують, що ця тенденція збережеться в майбутньому опалювальному сезоні. Водночас, споживання "блакитного палива" населенням спрогнозувати важко, тому очільник Нафтогазу закликав українців економно витрачати цей енергоресурс.

Як повідомлялося, Міністерство енергетики створило оперативний штаб з моніторингу проходження опалювального сезону 2022/2023 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-