НКРЕКП затвердила акти для погашення боргів перед «зеленою» генерацією

НКРЕКП затвердила акти для погашення боргів перед «зеленою» генерацією

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), затвердила акти приймання-передачі послуги із забезпечення збільшення частки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел. Це уможливлює погашення заборгованості перед виробниками електроенергії з відновлюваних джерел.

Відповідне рішення було прийняте на засіданні НКРЕКП 9 вересня, передає Укрінформ з посиланням на сайт регулятора.

Так, НКРЕКП прийняла підписані "Гарантованим покупцем" та НЕК "Укренерго" акти приймання-передачі послуги із забезпечення збільшення частки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел за січень–травень, липень, жовтень 2021 року та за лютий–червень 2022 року. Комісія також прийняла розрахунки вартості послуг у зазначені місяці, надані "Гарантованим покупцем".

"Це рішення НКРЕКП дозволить НЕК "Укренерго" перерахувати ДП "Гарантований покупець" кошти на погашення заборгованості перед виробниками електроенергії з альтернативних джерел, що має стабілізувати фінансову ситуацію на ринку електричної енергії", - прокоментував очільник регулятора Костянтин Ущаповський.

Читайте також: Нацкомісія відновлює планові перевірки енергокомпаній

Станом на кінець серпня заборгованість "Гарантованого покупця" перед виробниками електроенергії з ВДЕ становила 17,6 млрд грн.

Як повідомлялося, державне підприємство "Гарантований покупець" із початку 2022 року станом на 7 вересня виплатило виробникам електроенергії, виробленої з відновлюваних джерел енергії (ВДЕ), 19,1 млрд гривень.

Рівень розрахунків "Гарантованого покупця" з початку року становить 46,3%. Найнижчий рівень розрахунку перед виробниками електроенергії з ВДЕ - за травень (19%), квітень (19,2%) та березень (20,1%).

Фото: pixabay

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-