Рада у першому читанні підтримала авансовий податок для обмінників

Рада у першому читанні підтримала авансовий податок для обмінників

Укрінформ
Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт про авансовий податок для пунктів обміну валют.

За відповідний законопроєкт №7655 проголосували 247 народних депутатів, повідомив народний депутат Ярослав Железняк (фракція «Голос») у Телеграмі, передає Укрінформ.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроєкту, для небанківських фінансових установ запроваджується сплата авансових внесків з податку на прибуток підприємств за структурні підрозділи, які здійснюють торгівлю валютними цінностями у готівковій формі.

Очікується, що ухвалення проєкту закону сприятиме зменшенню тіньової складової небанківського сегменту готівкового валютного ринку "за відсутності мотивації для небанківських фінансових установ приховувати реальні обсяги валютно-обмінних операцій, а також можливому зменшенню бюджетних витрат на виконання державними регуляторами наглядових функцій за відповідною діяльністю".

Читайте також: Нацбанк відкликав ліцензії чотирьох компаній, що займаються обміном валют

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці липня Національний банк посилив вимоги до небанківських установ, що здійснюють торгівлю готівковою валютою. Зокрема, курси валют можна дізнатися тільки в приміщеннях обмінників, а сам процес купівлі/продажу здійснюється з обов'язковим відеоспостереженням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-