Міжнародні резерви України зросли на 13,6%  і перевищили $25 мільярдів

Міжнародні резерви України зросли на 13,6% і перевищили $25 мільярдів

Укрінформ
Міжнародні резерви України за підсумками серпня зросли на 13,6% і станом на 1 вересня становили, за попередніми даними, 25,436 млрд доларів США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Станом на 1 вересня 2022 року міжнародні резерви України, за попередніми даними, становили 25 436,0 млн дол. США. У серпні вони збільшилися на 13,6% завдяки надходженню значного обсягу міжнародної допомоги на тлі помірних боргових виплат країни в іноземній валюті та менших інтервенцій Національного банку з продажу валюти", - йдеться в повідомленні.

У Нацбанку пояснюють, що зростання резервів відбулось за рахунок отримання допомоги від іноземних партнерів та операції з управління державним боргом, операції НБУ на міжбанківському валютному ринку та переоцінки фінансових інструментів.

Читайте також: Україна очікує цього тижня €5 мільярдів макрофінансової допомоги від ЄС

Валютні надходження на рахунки уряду України в Національному банку в серпні становили 4 788,4 млн дол. США. Загальний обсяг платежів уряду з обслуговування та погашення державного боргу в іноземній валюті становив 171,9 млн дол. США. З них 165,4 млн дол. США спрямовано на обслуговування та погашення боргу перед міжнародними кредиторами та 6,5 млн дол. США – на обслуговування ОВДП. Крім того, Україна сплатила Міжнародному валютному фонду 221,1 млн дол. США.

Окрім цього, Національний банк продав на валютному ринку 1,64 млрд дол. США та викупив до резервів – 311,7 млн дол. США. Сальдо інтервенцій НБУ за підсумками місяця було від'ємним і становило 1 329,7 млн дол. США.

Читайте також: МВФ за 30 років надав Україні $37 мільярдів фінансової підтримки

Обсяг чистого продажу валюти Національним банком у серпні є дещо вищим, ніж в липні, але суттєво нижчим за сальдо інтервенцій НБУ у квітні, травні та червні.

Поточний обсяг міжнародних резервів забезпечує фінансування 4 місяців майбутнього імпорту.

Як повідомляв Укрінформ, за попередніми даними, станом на 1 серпня 2022 року міжнародні резерви України становили 22,385 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-