Нафтовий альянс ОПЕК+ обговорює квоти на видобуток у жовтні

Нафтовий альянс ОПЕК+ обговорює квоти на видобуток у жовтні

Укрінформ
Країни - члени ОПЕК та десять країн - союзників Організації, відомі як ОПЕК+, проводять у понеділок міністерську зустріч у режимі відеоконференції з метою обговорення подальших планів з видобутку нафти, щонайменше, у жовтні.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на АРА

"Близько 20 країн-виробників нафти обговорять у понеділок вдень свої квоти на видобуток з жовтня в рамках альянсу ОПЕК+. Багато спостерігачів за ринком очікують, що альянс під час онлайн-зустрічі буде дотримуватися своїх попередніх цільових показників виробництва", - йдеться у повідомленні.

Поруч з цим, вказується на те, що Саудівська Аравія, один із домінуючих членів ОПЕК+, нещодавно заявила про можливість скорочення видобутку.

Читайте також: Обмеження ціни на нафту може у лютому скоротити доходи рф від її експорту на 75% - Єрмак

На попередній щомісячній зустрічі на початку серпня ОПЕК+, до якої також входить росія, вирішила підвищити спільний щоденний видобуток у вересні на невеликий обсяг у 100 тис. барелів.

Як повідомлялося, у п’ятницю міністри фінансів країн Групи семи (G7) схвалили план щодо встановлення граничної ціни на російську нафту, аби позбавити путіна додаткових доходів для продовження збройної агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-